MIK FESTIVAL u zhvillua në Prespë, per te tretin vit radhazi ne Ishullin e Maligradit dhe në Muzeun e Sterjo Spasses në Gollomboç, me pjesemarjen e kengetares Inva Mula një këngëtare soprano shqiptare me famë ndërkombëtare.

 

Festivali u zhvillua me qellim promovimin e vlerave Kulturore , turistike dhe bukurite natyrore te rajinit te Prespes. Koncerti eshte pjese e edicionit te pestë të MiK Festival qe po zhvillohet ne rajonin e Korçës. Me mbeshtetjen e Projektit Rezerva Nderkufitare te biosferes Prespa

 

МИК ФЕСТИВАЛ, трета година по ред се одржа во Преспа, на островот Малиград и во музејот Стерјо Спасе во Глобочени, со учество на пејачката Инва Мула, албанска сопрано пејачка со меѓународна слава. Фестивалот беше развиен со цел да ги промовира културните, туристичките и природните убавини на регионот на Преспа. Концертот е дел од петтото издание на фестивалот МиК, кој се одржува во регионот на Корча.

 

AlbaniaUSA